Werkwijze

Titia Reuser Taxaties - edelsteen onderzoek door middel van refractometer
Titia Reuser Taxaties - edelsteen onderzoek door middel van polariscoop

Voor een taxatie kom ik bij u langs zodat u niet met uw kostbaarheden over straat hoeft. Ik heb dan de nodige gereedschappen en apparatuur bij me. Ik kan alleen taxeren als ik de juwelen ook daadwerkelijk in handen heb, een foto is hiervoor ontoereikend.

Werkwijze bij een taxatie

Als u kiest voor een taxatie wordt elk object opgemeten, beschreven en gefotografeerd. Later werk ik de gegevens uit en stel ik het taxatierapport op. U ontvangt een papieren rapport met foto’s, in tweevoud: één voor de verzekeraar en één voor uzelf.

In een enkel geval kan het voorkomen dat ik u adviseer nader onderzoek te laten doen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om een parelcollier dat in een edelsteenlaboratorium onderzocht moet worden waarbij het belangrijk is te weten of de parels natuurlijk of gecultiveerd zijn, wat scheelt in de waarde.

Werkwijze bij een advies

U kunt ook kiezen voor een advies: dan worden uw juwelen minder uitgebreid omschreven en niet gefotografeerd, en maak ik geen rapport op. Deze aanpak kost minder tijd en is daardoor minder kostbaar maar u krijgt wel een goede indicatie van de waarde van uw juwelen.

Wat zijn de kosten

Het is helaas onmogelijk om de kosten te voorspellen. Ik werk op basis van een uurtarief waarbij ik geen reistijd maar wel reiskosten bereken. Elke juweel en dus elke taxatie is weer anders. Soms kost de beschrijving van een juweel vijf minuten, maar een ander exemplaar kan een uur in beslag nemen. Neemt u gerust contact met mij op, dan kunnen we bespreken wat de beste gang van zaken is en kan ik u wellicht een indicatie geven.

Titia Reuser Taxaties - edelsteen onderzoek door middel van refractometer
Titia Reuser Taxaties - edelsteen onderzoek door middel van polariscoop