Taxaties & adviezen

Titia Reuser Taxaties - indentificatie keurtekens
Titia Reuser Taxaties - literatuur referentie onderzoek
Titia Reuser Taxaties - onderzoek naar de staat van het object

U kunt bij mij terecht voor een taxatierapport van uw juwelen, voor advies bij aan- of verkoop van juwelen en voor advies bij restauratie.

Taxatie van juwelen
Door een gecertificeerd taxateur

Sinds de eeuwwisseling stelt onze overheid geen opleidingseisen meer aan taxateurs, en heeft de term beëdiging haar waarde verloren. Maar de Federatie van Taxateurs Makelaars en Veilinghouders in Roerende Zaken ziet met strenge kwaliteitseisen toe op de vakbekwaamheid van haar leden. Je kunt alleen lid worden van deze beroepsorganisatie als je het vakdiploma hebt behaald, en alleen lid blijven als je je vakbekwaamheid aantoonbaar bijhoudt. Alleen dan wordt en blijft een lid opgenomen in het register van gecertificeerde TMV’ers.

Advies bij aan- of verkoop van juwelen
Door een ervaren in- en verkoper

Bij verschillende werkgevers heb ik de laatste dertig jaar ervaring opgedaan in het inkopen en verkopen van juwelen, ook internationaal. Deskundig, betrouwbaar en discreet, dat zijn immers in dit vak de sleutelwoorden.

Advies bij restauratie van juwelen
Door een gediplomeerd edelsmid

Als antieke juwelen niet meer goed of veilig te dragen zijn, kun je ze op een reversibele manier restaureren of aanpassen, wat specifieke vaardigheden vereist die niet iedere edelsmid heeft; bijvoorbeeld laseren of emailleren. Ik kan u adviseren bij welke gespecialiseerde collega’s u terecht kunt voor zo’n restauratie. Een ondeskundige of verkeerde restauratie van uw kostbare juweel, daar moet u toch niet aan denken.

Een taxatie, een advies, of een combinatie … de keus is aan u

Titia Reuser Taxaties - indentificatie keurtekens
Titia Reuser Taxaties - literatuur referentie onderzoek
Titia Reuser Taxaties - onderzoek naar de staat van het object